Pielea grasa are si avantaje fata de alte tipuri de piele.

Pielea grasa are si avantaje fata de alte tipuri de piele.

Atunci când glandele sebacee secretă grăsime in exces apare pielea grasa. Pielea grasa are aspect lucios și unsuros mai ales in zona T (de la frunte, catre nas si barbie), cu porii măriți și este predispusa la eruptii de cosuri și după adolescenta. Se considera ca fiind în mare măsura ereditara. Este posibil sa fie cauzata într-o anumita măsura și de nivelul hormonilor, sarcina, pastile contraceptive precum și de anumite cosmetice. Umiditatea și vremea calda stimuleaza productia de sebum.

Pielea grasa are și anumite avantaje: este de obicei mai rezistenta și mai puțin sensibila la influențele mediului, nu face pistrui, nu se inroseste la soare, face mai încet pete de bătrânețe, riduri fine și zbarcituri. De asemenea se bronzeaza mai egal și frumos.

Glandele sebacee sunt amplasate adânc în piele și nici un fel de creme, nici măcar cele antiacneice nu pot influența secretia de sebum. Orice fel de tratament va duce la deteriorarea barierei de protecția a pielii, iar productia de sebum va continua în ritmul obișnuit.
Nu utilizați orice produs pentru a vă curăța fața dacă aveți piele grasă. Alegeti produse care conțin acizi alfa-hidroxilici (acid glicolic, acid citric, acid lactic) sau enzime extrase din lapte, ananas, dovleac, care ajuta la indepartarea stratului superior de celule moarte. Se recomanda curățirea pielii dimineața și seara cu un produs de curățare natural, fără aditivi artificiali, cu un pH slab acid. Pielea este protejata de un film de protecție cu pH acid care trebuie păstrat. Cele mai multe săpunuri sunt alcaline și distrug stratul natural de protecție a pielii facandu-l mult mai vulnerabil la bacterii, virusuri, etc.

Atenție ! Spalarea pe fata de mai mult de 2-3 ori pe zi  stimuleaza productia de sebum.

După curățarea pielii, aplicați o loțiune de tonifiere care nu usucă pielea (care nu conține alcool).

Pielea grasă trebuie hidratată. Utilizați creme hidratante fără grăsimi. De asemenea, asigurați-vă că beți suficientă apă.

Faceți o mască de argilă o dată pe săptămână pentru a strânge porii.

Pentru limitarea producerii de sebum evitati parfumurile artificiale, coloranții, substanțele chimice sintetice si uleiuri minerale.

Taguri:

Comentarii