Avocado sporeste vitalitatea

Avocado sporeste vitalitatea

Avocado este unul dintre fructele cele mai bogate în fibre vegetale, grăsimi sanatoase (acizi grasi nesaturati), proteine, vitamina E și B6. De asemenea, contine folati, vitamina C, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, fosfolipide.  Este un fruct concentrat cu o capacitate nutritionala ridicata fapt pentru care este recomandat copiilor, adolescentilor, atletilor, adultilor epuizati sau stresati precum si varstnicilor.

Iarna când diversitatea fructelor proaspete din piete și magazine este mai mica, avocadoul poate contribui la sporirea sănătății și vitalitatii noastre.

Principalele beneficii ale avocadoului sunt:

- continutul mare de vitamina E (mai mare decât în orice aliment de origine animala), cu acțiune antioxidanta,

- proteinele din avocado conțin toți aminoacizii esentiali,

- scade nivelul colesterolului din sânge si în special al fractiunii LDL (lipoproteina cu densitate mica), daunator sănătății.

- reduce nivelul grasimilor din sânge inclusiv al trigliceridelor datorită si conținutului mare de potasiu (585 mg /100 g avocado), fiind recomandat în caz de arterioscleroza, hipertensiune și boli coronariene,

- cantitatea mare de vitamina B6, acid linoleic și fosfolipide benefice pentru persoanele care sufera de nervozitate, iritabilitate sau depresie,

- este fructul cel mai bogat în fibre vegetale (5 g /100 g avocado), cu acțiune laxativa, de prevenire a constipatiei,

- are continutul cel mai mare de fier (0,6 -1 mg /100 g avocado) dintre toate fructele și totodata cu o absorbtie mai buna fata de alte alimente de origine vegetala, fiind recomandat pentru persoanele anemice,

- este benefic pentru diabetici, ajutand la mentinerea sub control a glicemiei,

- are acțiune alcalinizanta, iar grasimile din fruct au un efect protector, fiind benefic în caz de ulcer gastric și gastrita,

- în cosmetica, este benefic pentru tenul uscat și deshidratat. In mastile de ten are efect revigorant și conferă strălucire pielii.

O metoda simpla de folosire a avocado: Dupa ce se indeparteaza (cu o lingura) miezul fructului (folosit pentru mancat)  se freaca pielea fetei sau mainilor cu partea interioara a cojii.

 

Taguri:

Comentarii