Carenta de enzime

Carenta de enzime

Chiar dacă mănânci hrană suficientă poți suferi de malnutritie. De fapt ești ceea ce digeri. Mai mult, hrana nedigerată poate cauza chiar și o reacție imună. Proteinele nedigerate, dacă ajung în sânge prin pereții intestinelor, pot cauza reacții alergice. Enzimele au rolul foarte important de a descompune hrana în nutrienti (aminoacizi, acizi grasi, glucoza, vitamine, minerale, enzime) care sunt de fapt absorbiți în organism. Pe lângă faptul că sunt esențiale în digestie ele sunt importante și în alte funcții fundamentale ale organismului uman cum sunt furnizarea energiei celulare, refacerea tesuturilor, organelor și a celulelor, functionarea creierului, detoxifierea organismului. Enzimele metabolice guvernează activitățile tuturor organelor corpului, ale țesuturilor și ale celulelor. Vitaminele și mineralele nu sunt activate decât în combinație cu enzimele. De fapt viața nu poate exista fără acțiunea enzimelor.

 Insuficienta de enzime digestive  poate cauza indigestie (dispepsie) si malabsorbtia hranei.

Insuficiența de proteaza, enzima necesară digestiei proteinelor din hrană cauzează hiopoglicemie cu simtome ca irascibilitate, probleme medicale la colonul descendent, apendicite și chiar cancer la colon. De asemenea poate cauza infecții repetate ale urechilor și deficiențe ale sistemului imunitar.

Insuficienta de amilaza, enzima necesară digestiei carbohidraților (polizaharidelor) cauzează producerea de abscese, probleme medicale ale pielii ca psoriazis, eczeme, alergii la înțepăturile insectelor, toate tipurile de herpes, iar la plămâni astm și emfizem.

Insuficienta de lipaza, enzima necesară digestiei grăsimilor poate cauza colesterol și trigliceride mărite, dificultăți de slăbire. O problemă comună a acestei insuficiențe este producerea de spasme musculare dar și colonul spastic.

Insuficienta de celulaza, enzima necesară digestiei celulozei (nu este produsă de organismul uman fiind obținută din hrană, din legume și fructe crude), cauzează balonări, dureri abdominale, probleme ale intestinului subțire și pancreas.

Insuficienta de lactoza (intoleranta la lactoza), enzima necesară digestiei zahărului din lapte, cauzează crampe abdominale și diaree.

Corpul nostru fabrică o parte din enzime iar o altă parte provine din alimentație. Capacitatea corpului de a produce enzime este afectată de o dietă bogată în alimente preparate. Temperaturi de peste 47 de grade distrug majoritatea enzimelor din hrana. De aceea este foarte important să mâncăm si alimente crude precum si muraturi.

 

Taguri:

Comentarii