Castanele comestibile benefice pentru sănătate

Castanele comestibile benefice pentru sănătate

Castanele comestibile nu numai că sunt delicioase, dar și benefice pentru sănătate. Se pot consuma crude (când sunt proaspete), coapte, fierte, sub formă de piure sau adaugate în umpluturi, salate si supe.

Castanele comestibile contin multi carbohidrati, cantitati apreciabile din vitaminele B1, B2, B3(niacina), B6, B7, B(folati) și de vitamina C, mineralele potasiu, fier, calciu, magneziu, mangan, cupru, zinc, fosfor, tanini precum și fibre.

Castanele comestibile sunt sanatoase pentru ca:

  • Furnizeaza o cantitate mare de carbohidrati (37,4 g /100 g), comparabila cu cea din cereale.
  • Au un continut mare de vitamina C (43 mg /100 g) necesara sănătății sistemului imunitar și totodata cu actiune antioxidanta.
  • Conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C, acid galic, acid elagic, taninuri. Antioxidantii au rolul de a apăra celulelor corpului împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.
  • Contin mult potasiu (518 g /100 g) fiind recomandate pentru hipertensiune și afectiuni cardiovasculare.
  • Au un continut mare de vitamina B(62 µg /100 g) care contribuie la producerea de energie, la metabolizarea carbohidraților, reglează funcționarea sistemului nervos și transformările proteinelor și lipidelor în organism.
  • Sunt bogate în fibre (8 g /100 g), ajutand digestia, prin hrănirea bacteriilor benefice din intestine si producerea de acizi grași cu lanț scurt ce pot reduce riscul de boli inflamatorii, diabet de tip 2, obezitate, boli de inimă și alte afecțiuni.
  • Au proprietăți energizante și remineralizante în asteniile fizice și intelectuale.
  • Ajuta persoanele predispuse la varice și la hemoroizi.
  • Ajuta în insuficienta renala datorită efectului alcalinizant.
  • Sunt benefice în diareele benigne și dizenterie datorită continutului în tanini.
Taguri:

Comentarii