Ciresele, fructele care purifica sangele.

Ciresele, fructele care purifica sangele.

În luna iunie se coc ciresele, profitati cat mai mult de aceste fructe, deoarece sezonul lor este destul de scurt.

Ciresele contin câte puțin din mai toți nutrientii: vitaminele A, B, C și E, minerale: calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc, cupru, mangan, fosfor. De asemenea mai contin: flavonoizi, fibre vegetale, acizi organici, acid salicilic, etc. 

Ciresele sunt considerate ca fiind purificatori ai sangelui datorită continutului în acizi organici (malic, succinic si citric). 

Având un continut redus de calorii si grasimi, ciresele ajuta la pierderea în greutate.

Datorita continutului de fibre vegetale solubile si insolubile ( 2,3 g /100 g cirese), ciresele au efect ușor laxativ și de scădere a colesterolului din sânge. Fibrele solubile sunt constituite in principal din pectina. 

Flavonoizii din cireșe au proprietăți diuretice, antioxidante și anticancerigene.

Acidul salicilic, precursor natural al aspirinei, desi in cantitati foarte mici, (cca. 2 mg /kg cirese), actioneaza ca și antiinflamator și antireumatic.

Ciresele sunt recomandate în toate tipurile de afectiuni cronice precum artrita, guta, reumatism cronic, arterioscleroza, constipatie cronica precum și în convalescenta după boli și cancer.

 

 

 

Taguri:

Comentarii