Fructele de goji bogate în antioxidanti

Fructele de goji bogate în antioxidanti

Fructele de goji au fost folosite în medicina tradițională chineză de secole pentru prevenirea bolilor.

Goji conține vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, C,), minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, zinc, cupru, fosfor), carotenoizi, precum și fibre.

Fructele de goji sunt apreciate pentru:

  • Continutul lor în antioxidanți, în special carotenoizi precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina. Antioxidanții ajută la protejarea celulelor de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, care pot contribui la diferite boli cronice și îmbătrânire.
  • Actiunea antiinflamatoare fiind benefice în astm, alergii, etc.
  • Conținutul in antioxidanții beta caroten, luteina, zeaxantina ce ajuta vederea. Acestea pot contribui la protejarea ochilor împotriva degenerescenței maculare legate de vârstă.
  • Contributia la sănătatea pielii datorita continutului de antioxidanti (beta-caroten, luteina, etc.)reface tesuturile epiteliale si accelereaza producerea de colagen.
  • Conținutul de vitamina C ce ajuta la întărirea sistemului imunitar și la absorbția de către organism a fierului.
  • Continutul mare în fier necesar organismului pentru producerea energiei și pentru sanatatea sistemului imunitar.
  • Conținutul scăzut de calorii dar mare în fibre ajutand la slabit.

Fructele de goji sunt disponibile uscate, sub formă de pudră și în diferite sucuri. De asemenea sunt adăugate in multe suplimente. Vă puteți bucura de ele și ca topping-uri pentru preparate dulci sau amestecate în produse de patiserie, smoothie-uri și multe altele.

Taguri:

Comentarii