Fructul pasiunii bogat in fier, vitamina C si fibre

Fructul pasiunii bogat in fier, vitamina C si fibre

Fructul pasiunii este cultivat în prezent in zonele tropicale și subtropicale pentru fructele sale aromate și dulci-acrișoare, în mai multe țări din America de Sud și Centrală, Africa, Asia de Sud-est, in Israel, Australia, Corea, Kenya, Hawaii și Statele Unite.

Există mai multe varietăți de fructul pasiunii: cu coaja galbena (Passiflora flavicarpa),  violet (Passiflora edulis)portocaliu, de diferite mărimi și cu arome diferite și chiar substanțe active diferite.

Fructul pasiunii contine: vitamina A, B2, B3, B6, B9 (folati), C, E, K, , saruri minerale (potasiu, fier, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, zinc) precum și fibre (pectina și mucilagiu). Este unul dintre fructele cele mai bogate în fier (1,6 mg /100 g fructul pasiunii). Totodata este si o sursă bogată de vitamina C (30 mg /100 g fructul pasiunii) precum și de fibre (10,4 g /100 g fructul pasiunii).

Fructul pasiunii este recomandat pentru:

  • Anemia cauzata de carenta de fier, datorită continutului foarte mare de fier și a continutului de vitamina C.
  • Intarirea imunitatii deoarece are un continutul destul de mare de vitamina C și de vitamina A.
  • Scăderea tensiunii arteriale datorită continutului mare de potasiu (348 mg /100 g fructul pasiunii),
  • Combaterea constipatiei, datorita continutului mare de fibre.
  • Efectul revigorant si calmant datorită continutului de vitamine și minerale, fiind recomandat în caz de oboseala.
  • Imbunatatirea digestiei. Sucul obtinut din fructul pasiunii stimuleaza digestia.
  • Vegetarieni si vegani precum si pentru femeile însărcinate, datorita continutului ridicat de fier.

Fructul pasiunii, disponibil în magazine numai câteva săptămâni pe an, este extrem de versatil și poate fi utilizat în multe moduri.

 Mulți oameni preferă să mănânce fructele crude, direct din coajă. Pe măsură ce se coace, coaja fructului se încrețește, pulpa din interior devine din ce în ce mai dulce și mai aromata. Semințele sunt comestibile, astfel încât se pot mânca împreună cu pulpa și sucul.
 Fructul pasiunii pot fi folosit in:

  • Băuturi. Pulpa se trece printr-o sită pentru a se obține sucul, care poate fi adăugat și la cocktailuri.
  • Deserturi. Se poate folosit ca topping sau aromă pentru prăjituri și deserturi, cum ar fi cheesecake sau mousse.
  • Salate. Adăuga o aromă dulce salatelor.
  • Gustari in iaurturi. Se amestecă cu iaurt natural pentru o gustare delicioasă și sanatoasa.


Taguri:

Comentarii