Migdalele, recomandate în caz de stres, oboseala mentală și fizica

Migdalele, recomandate în caz de stres, oboseala mentală și fizica

Migdalele pot constitui o gustare sănătoasă între mese, un ingredient în produse de patiserie sau un topping pe muesli la micul dejun.

Migdalele furnizează multă energie și substanțe nutritive. Sunt foarte bogate în proteine (20 g /100 g), ușor asimilabile ce asigura toată gama de aminoacizi esentiali precum și în grăsimi, in cea mai mare parte nesaturate. Contin cantitati mari din vitaminele B1, B2, B3 (niacina), B6, B9 (folati) și mai ales de vitamina E; minerale: potasiu (732 mg /100 g), calciu (266 mg /100 g), magneziu (296 mg /100 g), fier (3,66 mg /100 g), zinc (2,92 mg /100 g), cupru, mangan, fosfor (520 mg /100 g).

Migdalele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre (12 g /100 g).

Continutul mare și echilibrat de calciu, magneziu și potasiu face ca migdalele sa constituie un excelent reechilibrant nervos, fiind recomandate în caz de stres, oboseala mentală și fizica.

Foarte bogate în vitamina E (26,2 mg /100 g migdale), un antioxidant important, migdalele protejează organismul împotriva bolilor cardiace si arterosclerozei.

Continutul mare de potasiu din migdale ajuta in caz de hipertensiune arteriala.

Majoritatea acizilor grași din migdale sunt acizi grași mononesaturați și polinesaturați cum este acidul linoleic necesare organismului pentru producerea de fosfolipide, componente principale ale membranelor celulare.

Datorită conținutului ridicat de proteine si fibre, migdalele reduc apetitul.

Niacina (vitamina B3) contribuie la menținerea sănătății pielii. 100 de grame de migdale acoperă necesarul zilnic pentru organismul uman.

Datorită conținutului scăzut de carbohidrați, a cantității mari de fibre și de grăsimi sănătoase, migdalele sunt recomandate pentru diabetici.

Continutul mare de zinc din migdale ajuta sistemul imunitar și la vindecarea ranilor.

Laptele de migdale este o băutura hrănitoare și revigoranta recomandată copilor, batranilor precum și mamelor care alapteaza. De asemenea ajuta în caz de inflamatii ale stomacului, intestinelor și cailor urinare.

Uleiul de migdale este folosit frecvent pentru tratarea pielii uscate şi părului aspru, cu tendinţă de rupere deoarece hidrateaza in profunzime.

Făina de migdale se foloseste în aluaturi fără drojdie pentru pâine, briose, prăjituri si clatite. Nu conține gluten si asigura sațietate de lungă durată.Taguri:

Comentarii