Polenul de albine un aliment-medicament

Polenul de albine un aliment-medicament

Polenul de albine este un aliment complet, un excelent tonic, energizant, vitaminizant si mineralizant care ajuta in stari de oboseala si de slăbiciune, inlatura surmenajul fizic si intelectual,creşte capacitatea de efort, întăreşte sistemul imunitar precum și detoxifica organismul.

Polenul de albine poate fi integrat cu ușurință în mesele de mic-dejun și gustări, cum ar fi în iaurturi, terciuri, budinci, smoothie-uri si chiar și în deserturi.

Polenul de albine conține un numar mare de substanțe active:

  • aminoacizi (toți aminoacizii esentiali)
  • vitamine: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 (acid folic), C, D, E, K si rutina (vitamina P)
  • minerale: potasiu, calciul, magneziu, sodiu, fierul, zincul, mangan, cupru, seleniul molibden, crom, siliciu, fosforul, sulf, iod
  • enzime si coenzime
  • acizi grasi (omega 3, omega 6, etc.)
  • carbohidrati

Polenul de albine mai conține și: rutin, lactofermenti, fitosteroli, lecitina, etc.

Polenul reprezinta una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale de calitate. Mare parte dintre proteinele din compozitia polenului sunt sub forma de aminoacizi, adica direct absorbabili in tubul digestiv, fara a mai necesita vreun efort digestiv.

Rutinul este un bioflavonoid cu rol important în absorbtia de către organism a vitaminei C. De asemenea ajuta la intarirea capilarelor sanguine, în tratamentul venelor varicoase, ulceratiilor, la vindecarea ranilor, la creșterea capacitatii organismului de a lupta împotriva infectiilor virale.

Lactofermentii prezenti doar in polenul crud ajuta la regenerarea florei intestinale, protejeaza intestinele contra bacteriilor patogene, carora le inhiba dezvoltarea, scade absorbtia de colesterol din intestine.

Fitosterolii inhibă absorbția intestinală a colesterolului avand un rol important în menținerea nivelului colesterolului la un nivel scazut.

Spre deosebire de polenul de albine uscat, polenul de albine crud este pus imediat după recoltare in congelator pentru pastrare. Congelarea este modul ideal de a pastra calitatile nutritionale ale polenului.


Taguri:

Comentarii