11 plante medicinale din padurea amazoniana despre care trebuie să știți

11 plante medicinale din padurea amazoniana despre care trebuie să știți

Pădurea tropicală amazoniană este cunoscută pentru bogata sa biodiversitate precum si pentru numeroasele plante medicinale care au fost folosite în mod tradițional de popoarele indigene de secole. Iată 11 plante medicinale din pădurea amazoniana:
Gheara pisicii (Uncaria tomentosa), folosita timp de secole de culturile indigene pentru stimularea sistemului imunitar, reducerea inflamațiilor intestinale, a durerilor musculare și pentru tratarea unor afecțiuni precum colita, artrita, alergiile și infecțiile virale.
Boldo (Peumus boldus), un stimulant al secretiei biliare, al digestiei, apărător al ficatului și vermifug.
Sangre de Grado (Croton lechleri), o rasina cu proprietăți antiseptice si de vindecare a rănilor.
Jatoba (Hymenaea courbaril), folosit la tratarea infectiilor cu Candida, a infectiilor fungice, a afecțiunilor urinare, etc.

Copaiba (Copaifera officinalis) conține o rășina cu proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiale, febrifuge.
Pau d'Arco (Tabebuia impetiginosa), folosit în mod tradițional pentru intarirea imunitatii, pentru tratarea infecțiilor fungice, virale si bacteriale, pentru reducerea inflamațiilor precum și pentru tratarea anumitor tipuri de cancer.

Floarea pasiunii (Passiflora incarnata), folosit pentru efectul calmant în depresii, anxietate, insomnie, etc. Conține glicozide, flavonoide, cumarine, maltol.

Graviola (Annona muricata), un antimicrobial cu spectru larg ce ajuta la tratarea infectiilor cu paraziti. În ultimii ani, a atras atenția pentru potențialele sale proprietăți anticancerigene.
Chanca Piedra (Phyllanthus niruri), folosit în mod tradițional pentru a trata pietrele la rinichi, problemele hepatice și infecțiile virale.
Guarana (Paullinia cupana), un stimulant energetic, antioxidant, cardiotonic, calmant.
Muira Puama (Ptychopetalum olacoides), folosit în mod tradițional ca afrodisiac, în disfunctii erectile, impotenta, tonic al sistemului nervos central.
Acestea sunt doar câteva exemple din numeroasele plante medicinale găsite în pădurea tropicală amazoniană. Este important de reținut că, în timp ce aceste plante au o lungă istorie de utilizare tradițională, cercetările științifice sunt în desfășurare pentru a înțelege în continuare proprietățile lor medicinale și potențialele aplicații.


Taguri:

Comentarii