7 afectiuni întâlnite des vara și evitarea / tratarea lor

7 afectiuni întâlnite des vara și evitarea / tratarea lor

Vara este anotimpul preferat pentru călătorii și vacanțe. Plăcerea vizitarii unor locuri noi poate fi umbrita de afectiuni precum răul de mișcare (cauzat de deplasarea din timpul calatoriilor), toxiinfectii alimentare, micoze (infectii fungice), otite, arsuri solare, insolatie, intepaturi de insecte, deshidratare, etc.

Raul de mișcare

Raul de mișcare este cauzat de deplasarea din timpul calatoriilor cu mașina sau pe mare. Poate fi usurat prin mestecarea în gura a unei bucăți mici de ghimbir precum și prin masarea osului din spatele urechii cu o picatura de ulei esential de lavanda. Se recomanda de asemenea întinderea pe spate, mentinerea capul nemișcat si inchiderea ochilor.

În ultimul timp se aplica persoanelor cu rău de mișcare ședințe de realitate virtuala prin care se face expunerea progresiva la mișcările care provoaca simptomele neplăcute. Se realizeaza o desensibilizarea cerebrala și adaptarea la conditiile din timpul calatoriilor.

Toxiinfectiile alimentare

Toxiinfectiile alimentare sunt cauzate de consumul unor alimente contaminate cu microorganisme patogene (bacterii, virusuri sau paraziti). Se manifesta prin greață, varsaturi, diaree, crampe abdominale. Pot fi evitate prin consumul unor alimente cât mai proaspete și respectarea regulilor de igena.

Micoze

Baia în piscine poate fi urmata de micoze la picioare. Aceste micoze numite si ciuperca piciorului se pot trata cu ulei esential de tea tree.

Slipul umed purtat prea mult timp și nespalat în fiecare zi poate cauza micoza (candidoza) vaginala. Un tratament naturist ușor de aplicat este cel cu infuzie concentrata din cimbru aplicat cu un irigator.

Otite

Otitele, cauzate de contaminarea cu bacterii și virusuri a apei din unele pisicine dar mai ales din lacuri pot fi în mare parte prevenite prin efectuarea unui dus după ieșirea din apa și uscarea urechiilor.

Insolatia

Insolatia cauzata de lipsa de protecție a capului și statul timp prea îndelungat la soare este mai des întâlnit la copii. Prima măsura care trebuie luata este aducerea persoanei la umbra urmata de aplicarea pe frunte, tample, ceafa, antebrate și picioare a unor carpe sau prosoape umezite cu apa rece.

Intepaturile de insecte

Intepaturile de insecte cum ar fi tantarii, pot fi evitate prin ocolirea zonelor mlastinoase și cu apa statuta. Pentru a respinge tantarii, la ieșirile făcute seara, se pot freca brațele, ceafa și alte părți neacoperite ale corpului cu frunze de muscata, eucalipt, lavanda, salvie, rozmarin sau menta.

O reteta de parfum pentru casa împotriva tantarilor: se dilueaza ulei esential de muscata

(geranium), eucalipt, lavanda, salvie, rozmarin sau menta în alcool de 700 fără a depasi un total de 10 % ulei esential.

Se stropesc cu ajutorul unui vaporizator hainele cu acest parfum.

Deshidratarea

Vara la caldura, soare și vânt organismul se poate deshidrata foarte repede. Deshidratarea poate fi evitata printr-o hidratare regulata. Cantitati mici și repetate de apa vor fi mai eficace decât cantitati mari, baute dintr-o data.Taguri:

Comentarii