Detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului

Fără sa vrem, corpul nostru este expus la substanțe chimice nocive. Alimentația nesănătoasă (aditivii alimentari, pesticidele, produsele de proveniență animală tratate cu antibiotice și hormoni de creștere), medicamentele, tutunul, alcoolul, drogurile, unele produse cosmetice precum și mediul poluat sunt surse de substante toxice pentru organism.

Organismul uman elimina toxinele din organism prin ficat, rinichi, sistemul digestiv, piele și plămâni. Enzimele prezente în aceste organe descompun și neutralizează toxinele.

Ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism ?

1. Hranirea echilibrata, fără excese alimentare și cu alimente cât mai puțin procesate asigura buna functionare a tuturor organelor ce realizeaza eliminarea toxinelor din corp.

2. Apa asigura eliminarea toxinelor din organism prin urinare, respirație si transpirație. De aceea este importanta o hidratare corespunzătoare a organismului. Aportul zilnic adecvat de apă este de 2,7 - 3,7 litri pentru un om adult. Este posibil ca necesarul să fie mai mare sau mai mic în funcție de dieta, de zona geografica, anotimp și de nivelul de activitate.

3. Reducerea sau eliminarea consumului de alcool. Consumul prea mare de alcool reduce capacitatea ficatului de a-și îndeplini funcțiile normale, cum ar fi detoxifierea.

4. Renuntarea la fumat și la droguri.

5. Activitatea fizică regulată contribuie la buna funcționare a organelor ce asigura eliminarea toxinelor din organism.

6. Utilizarea deodorantelor, fardurilor, cremelor hidratante, șampoanelor și a altor produse de îngrijire personală cât mai naturale.

Taguri:

Comentarii