7 remedii simple pentru dureri in gât

7 remedii simple pentru dureri in gât

Durerile in gât, mai frecvente în timpul sezonului rece, sunt cauzate în cele mai multe din cazuri de infectii virale si pot fi insotite de dificultăți la înghițire. Infectia bacteriană este relativ rară, acestea joacă mai degrabă un rol în amigdalită.

Infectia necomplicată a gâtului cauzată de virus este o inflamație a membranei mucoase din gât ce se vindecă de obicei în câteva zile.

Infecția bacteriana este însoțită de o durere în gât severă și o febră mai mare de 38,5 °C, care durează câteva zile, precum și ganglioni limfatici umflați în regiunea gâtului. Dacă cauza este bacteriană, medicul va prescrie antibiotice.

Mijloace simple care ajuta în caz de dureri in gât (faringita, laringita) sunt:

  • Gargară cu apă călduță sărată (o linguriță de sare într-o cana de apă caldă) din oră în ora.
  • Albastru de metilen. La capătul fără perie a unei periute de dinți se infasoara vata medicinala, se inmoaie în albastru de metilen și se badijoneaza în gat de mai multe ori pe zi.
  • Înfășurări de gât. Se pune o cârpă sau o compresă înmuiată în apă călduță pe gât și apoi se înfășoara o cârpă uscată și o cârpă de lână peste ea. Se lasa să acționeze aproximativ 15 minute.
  • Miere cu propolis. Se amesteca o ligurita de miere de albine (de salvie, tei, salcam) si 15-35 picaturi de tinctura de propolis. Peste amestecul mentionat se toarna 250 ml apa plata calda si apoi se bea încet.
  • Miere (de salvie, tei, salcam) cu ulei esential de tea tree. Se amesteca o lingurita cu miere cu 2-3 picaturi de ulei esential de tea tree. Amestecul se înghite incet.
  • Ceaiurile calde din flori de tei, musetel, salvie,radacina de ghimbir, busuioc, lichen de piatră, cimbrișor și nalbă. Consumând suficiente ceaiuri pe parcursul zilei, se mentine gâtul umed si se grabeste vindecarea.
  • Inhalaţii cu aburi calzi de ceai de muşeţel sau tei.
Taguri:

Comentarii