Ficatul gras se vindeca

Ficatul gras se vindeca

Ficatul gras sau steatoza hepatică este cea mai răspândită afectiune a ficatului. Consta în acumularea excesivă de grăsimi (în principal trigliceride și colesterol) în celulele hepatice. Boala poate duce în timp la alterarea funcţiei ficatului. Se manifesta prin durere abdominală, pierderea poftei de mâncare, pierdere în greutate, oboseală, rezistenta scazuta la eforturi, somnolenta, greaţă, balonari abdominale, urină de culoare închisă, etc.
Experții considera că aproximativ 20-30% din populația țărilor dezvoltate suferă de aceasta boală. Este foarte răspândită la alcoolici, mai mult de 90 la sută dintre aceștia suferă de boala ficatului gras și la persoanele obeze.

 Majoritatea pacienților cu ficat gras au în dieta zilnică un aport ridicat de carne, grăsimi, zaharuri și un consum redus de cereale, fructe, produse lactate și pește bogat în Omega 3.
Prevenirea și tratarea ficatului gras este posibila prin respectarea unui regim alimentar sănătos, care să conțină o cantitate redusă de grăsimi animale, dar care să fie bogat în legume, fructe și grăsimi sănătoase (ulei de in, măsline, etc.), cu cât mai puțini aditivi chimici. De asemenea este necesar un consum cât mai redus de alcool si activitate fizica regulata. In cazul persoanelor supraponderale este necesar sa slăbeasca.

În tratamentul ficatului gras pot ajuta mai multe plante: anghinarea, armurariul, lamaia, papadia,brusturele, boldo, cicoarea, topinaburul, turmericul, ceaiul verde, menta, urzica, sunatoare, musetelul, coada soricelului.Taguri:

Comentarii