Indicii ale unui sistem imunitar slăbit

Indicii ale unui sistem imunitar slăbit

Pot fi mai multe semne care indica un sistem imunitar slăbit. Aceste simptome pot sa indice necesitatea luarii unor măsuri de intarire a imunitatii înainte de declansarea unor boli grave.

Vindecarea întârziată a rănilor

Dacă sistemul imunitar este slabit, vindecarea rănilor durează mai mult.

Răceală, gripa sau alte infectii frecvente ale cailor respiratorii

Este normal ca adulții să aibă două până la trei episoade de răceală, gripa sau alte infecții respiratorii pe an și să se insanatoseasca în șapte până la 10 zile. Persoanele cu un sistem imunitar slabit au tendința de a avea episoade frecvente de astfel de imbolnaviri și/sau care dureaza mai mult până la vindecare.

Reactii alergice dese

Congestia cailor respiratorii, stranutul si poate chiar manifestari alergice la nivelul pielii care se repeta des sunt indicii ale unor mijloace deficitare de aparare a organismului.

Infectiile cu Herpes simplex

Infectiile cu Herpes simplex apar in mod frecvent la persoanele cu imunitate slăbită.

Infectii cu Candida albicans

La un organism sănătos ciuperca Candida albicans face parte din flora normala a organismului din cavitatea bucala, tubul digestiv, vagin si la suprafata pielii. Atâta timp cât ciuperca nu se răspândește excesiv nu reprezintă un risc pentru sănătatea noastră. In candidoza aceasta ciuperca se găsește în cantitati disproportionate producand un dezechilibru al florei microbiene.

Afectiuni oculare

Mâncărimea sau usturimea ochilor poate constitui un alt semn al imunitatii slăbite.
Probleme digestive

Simptomele ale unui sistem imunitar slabit pot fi și problemele digestive precum diaree, constipații si balonari frecvente.
Oboseală

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit tind să se simtă obosiți în mod constant, în ciuda faptului că se odihnesc adecvat.
Infecții ale pielii

Pielea este prima barieră a corpului. Un sistem imunitar slabit poate deteriora bariera de protecția a pielii, ducând la erupții cutanate frecvente, inflamații, infecții sau piele uscată.
Creștere și dezvoltare întârziate

Imunitatea slăbită poate duce la creșterea și dezvoltarea întârziata la copii.

Aspectul unghiilor

Unghiile striate, casante, cu pete albe sau exfoliate pot fi semne ale unei imunitati slabite.



Taguri:

Comentarii