Infecțiile urinare pot fi tratate și cu remedii naturiste

Infecțiile urinare pot fi tratate și cu remedii naturiste

Infecțiile urinare afecteaza organele care transportă urina de la rinichi spre exterior (uretere, vezică urinara și uretră) cauzand cistita (infectia vezicii urinare), uretrita (infectia uretrei) și pielonefrita (infectia rinichilor). De cele mai multe ori, bacteriile se deplaseaza de la uretră la vezica urinara și uneori prin uretere mai departe spre rinichi.

O infecție a tractului urinar poate fi declanșată de bacteriile intestinale care trec de la anus în uretra și apoi se deplaseaza în tractul urogenital. Femeile dezvoltă infecții urinare mai des deoarece au o uretră mai scurtă decât bărbații. De multe ori este responsabilă igiena necorespunzătoare după utilizarea toaletei. În alte cazuri, inflamația tractului urinar apare după un contact sexual neprotejat.

În cazul infecțiilor, este importantă întărirea sistemului imunitar și sprijinirea proceselor naturale de eliminare a bacteriilor din tractul urinar.

Infecțiile urinare pot fi prevenite prin mijloace simple și tratate și cu remedii naturiste:

1. Un aport mare de lichide este crucial (minim 2 litrii). Urinarea acționează ca un proces natural de eliminare a bacteriilor din tractul urinar.

2. Mentinerea igienei intime este importantă pentru a împiedica pătrunderea germenilor în tractul urinar prin spalarea regulată a zonei genitale cu apă călduță. Baile calde de sezut (de 20 min.) ajuta la usurarea cistitei.
3. Hainele umede trebuie întotdeauna schimbate imediat. Umiditatea (transpiratie, etc.) poate duce la hipotermie în organism, slabind sistemul imunitar și ușurand raspandirea bacteriilor. În special, trebuie evitată răcirea picioarelor și a zonei renale. Vă pot ajuta hainele calde și șosetele groase. De asemenea, evitați să stați pe pietre sau suprafețe reci.

4. Pentru a sprijini sistemul imunitar, este important menținerea corpului la căldura deoarece stimulează circulația sanguina. Sunt benefice ceaiurile calde care furnizeza căldură.

5. Pentru intarirea imunitatii ajuta usturoiul, vitamina C cu bioflavonoide, zincul precum și echinacea.

6. Merisorul acidifica urina și nu permite aderarea bacteriilor la celulele vezicii urinare.

7. Afinele au acțiune antioxidanta, diuretica și antiseptica.
8. Ceaiurile pentru infectii urinare conțin plante medicinale care au efecte antiinflamatorii, diuretice sau antispastice: fructele de ienupar, frunzele de mesteacăn, strugurii ursului, matasea de porumb, cozile de cireșe, coada calului, urzica, rădăcina de brusture, coada soricelului.

9. Uleiul esential de sovarv (oregano) are acțiune puternic antimicrobiana asupra unui spectru larg de microorganisme, inclusiv tulpini rezistente la antibiotice.

Uleiul esential de cimbru conține carvacrol şi timol, compuşi cu actiune antibacteriana.
Taguri:

Comentarii