Sanatatea primavara

Sanatatea primavara

Primavara natura revine la viața, temperaturile cresc, ziua devine mai lunga decat noaptea și soarele isi face din ce in ce mai des simtita prezenta.

În acest anotimp organismul nostru poate fi confruntat cu alergii, astenie de primavara precum și cu acutizarea unor afectiuni cronice (ulcer peptic, gastrita, depresie, acnee, psoriazis, rozaceea, etc.).Primăvara crește numarul alergenilor din aerul liber, cum ar fi polenul, dar este, de asemenea, un moment bun pentru a minimiza expunerea la alergenii din incaperi, unde majoritatea oamenilor își petrec iarna timpul.

Astenia de primavara constituie reactia organismului în perioada de adaptare la noile condiții de luminozitate și temperatura de după iarna. Se manifesta printr-o stare de oboseală, de performanță mai redusă, sensibilitate la vreme, ameteli, dureri de cap, iritabilitate. Pentru contracararea asteniei se recomanda petrecerea a cât mai mult timp în aer liber, activitate fizica, expunerea la lumina zilei, cum ar fi mersul pe jos, plimbari cu bicicleta, gradinarit, etc. Organismul are nevoie de aproximativ două până la patru săptămâni pentru a se obișnui cu noile conditii și pentru a stabili un nou echilibru.

Pentru evitarea acutizarii unor afectiuni cronice, este bine ca primavara sa se dea o atentie mai mare masurilor de preventie. De asemenea ajuta si detoxifierea organismuluiTaguri:

Comentarii