Descriere
Ceai din fructe de catina ADNATURA are actiune antioxidanta, de reducere a efectelor negative ale colesterolului, de fluidizare a sângelui și de protectie a ficatul împotriva leziunilor produse de agenți toxici.
Este benefic în: avitaminoze, gripa, astenie, nevroza, ulcer gastric si duodenal, hepatita, stari alergice, dermatoza, urticarie, diaree, convalescenta, piele uscata, taieturi si răni.
Fructele de catina contin vitaminele C, E, B1, B2, PP; carotenoide (provitamine A), flavonoide ( vitamine P); proantociani, pectine, fitosteroli , ulei gras, catehina, acizi triterpenici.
Compozitie:
Fructe de catina (Hippophae fructus).
Mod de administrare:
Intern: infuzie-peste 1-2 lingurite cu plantă se toarna 250 ml apă clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi, cu ½ ore inaintea meselor principale.