Descriere
Ceai Pelin STEFMAR are proprietăți tonic amare, de stimulare a digestiei, vermifuge și antiinflamatoare. Se foloseste in indigestie pentru stimularea secretiei de suc gastric, pancreatic și biliar precum si în tratamentul infestarilor cu limbrici, oxiuri și alti paraziti intestinali.
Compozitie: Partea superioară a plantei pelin (Artemisia absinthium).
Mod de administrare:
Se prepara o infuzie dintr-o linguriţă de planta în 200 ml apă. Se beau 2 căni cu ceai pe zi, înainte de masă.
Durata curei: 2 săptămâni. Se poate repeta după o pauză de o lună.
A nu se depăşi doza şi perioada de administrare recomandată.
Contraindicaţii:
Nu este indicat în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, epilepsie şi în caz de hipersensibilitate la această plantă.
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.