Descriere
Laptele de magarita a fost recunoscut încă din antichitate pentru beneficiile pentru sănătate, pentru intarirea imunitatii, atât la bebeluși, copii, cât și la adulți. Compoziția laptelui de măgăriță este foarte apropiată de cea a laptelui matern.
Laptele de magarita este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E, fiind un lapte foarte uşor de digerat. De asemenea, conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă şi un nivel ridicat de omega 3 şi omega 6. Bogat în imunoglobuline, lizozima și lactoferina ajuta la combaterea infectiilor cauzate de bacterii si virusuri.
Studiile au dovedit că laptele de măgăriță este în proporție de 97% similar cu laptele matern ca și compoziție (conținutul de lactoza, proteine, minerale și aminoacizi grași) constituind un înlocuitor foarte bun al laptelui de vacă sau a formulelor de lapte praf din alimentația bebelușilor peste 6 luni și a copiilor.
Laptele de magarita ajuta in afecțiunile căilor respiratorii și totodata este recomandat persoanelor cu sistem imunitar slăbit, persoanelor anemice si sportivilor.
Laptele de măgăriță conține de 4 de ori mai multă vitamina C decât cel de vacă și foarte puține grăsimi.
Conținutul de lactoză (7%) din laptele de măgarita este similar cu cel din laptele uman și este mult mai mare în comparație cu laptele de vacă. Lactoza favorizează o mai bună absorbție a calciului la nivel intestinal fiind recomandat atât pentru copii, cât și pentru femeile aflate la menopauza.
Laptele de măgăriţă ajuta de asemenea persoanele cu afecţiuni precum astmul, eczema sau psoriazisul, atenuând simptomele de dermatită atopică.
Laptele de magarita este folosit ca un lapte hipoalergenic, deoarece este tolerat de aproximativ 90% dintre copiii cu alergii alimentare, de exemplu alergia la proteina din lapte de vacă, o alergie alimentară comună în copilărie cu o prevalență de aprox. 3% în primii trei ani de viață.
În cosmetica laptele de magarita este recunoscut ca unul dintre cele mai valoroase ingrediente fiind un ingredient natural cu proprietăți revitalizante și regenerante pentru piele datorita bogatiei în vitamine, minerale.
Certificat de PRODUS ECOLOGIC în conformitate cu art. 29 al. 1 din Regulamentul european nr. 834/2007 referitor la Agricultura Ecologică.
Magaritele din ferma producatoare de lapte sunt ținute în condiții adecvate speciei lor, hrana lor provine de pe terenuri și pajiști naturale, unde nu se folosesc îngrășăminte minerale sau agenți chimici (insecticide și pesticide), asigurând cea mai bună calitate. Furajele, cât și fluxul tehnologic de prelucrare a laptelui sunt supuse celor mai stricte controale de calitate de către instituțiile independente de certificare, ca o garanție că cel mai pur lapte ecologic