Descriere
Q -Depres Ceai de plante KOTYS contine un amestec de plante medicinale cu proprietati antidepresive.
Părțile aeriene de sunatoare au proprietati antidepresive, antiinflamatoare. Se utilizeaza în tratamentul tulburarilor depresive ușoare și moderate precum si de somn. Conțin hipericina, hiperforina, flavonoide, uleiuri esentiale.
Florile de lavanda ajuta la atenuarea stărilor de hiperexcitabilitate nervoasă, nelinişte şi tulburări ale somnului. Contin linalool, cineol, camfor, geraniol, flavonoide, acid rozmarinic, etc.
Părțile aeriene de talpa gastei au efecte tonice asupra inimii și proprietăți sedative, hipotensive și antispastice. Ajuta în tulburarile cardiace de origine nervoasă și la reducerea anxietatii. Contin monoterpeni, diterpeni, triterpeni, polifenoli (flavonoide, tanini, etc.),, etc.
Frunzele de roinita ajuta în caz de anxietate și depresie. Este recomandată în special pentru calmarea durerilor de burta și a problemelor digestive pe fond nervos. Are efect liniștitor, calmează stările nervoase. Conțin polifenoli, triterpene, citral, etc.
Părțile aeriene de busuioc ajuta în tratamentul indigestiei, flatulentei, aerofagiei, pierderii poftei de mâncare. Conțin flavonoide, taninuri, saponine, linalol, eugenol, etc.
Florile de tei au proprietăți calmante și sedative. Contin polifenoli (flavonoide, cumarine,etc.), linalol, cineol, mucilagii, vitamina C, etc.
Rădăcina de valeriana are actiune sedativa asupra sistemului nervos central, diminueaza tulburarile nervoase, atenueaza starile de stres, ajuta la ameliorarea somnului în insomniile minore. Conține flavonoide, iridoide, lignane, valerianin, etc.
Rădăcina de obligeana are acțiune tonica generala și diuretica. De asemenea stimuleaza secretia și peristaltismul gastric. Conține taninuri, rezine, acorona, β-azarona, etc.
Frunzele de menta au acțiune tonica, calmand anxietatea. De asemenea au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Se utilizeaza in tratamentul aerofagiei, indigestiei, apetitului scăzut, eructatiei, flatulentei, colicilor intestinali, diareei, în caz de greață și pentru stimularea secretiei biliare. Ajuta la calmarea iritatiilor gatului, în raceli, în gripe, dureri de cap, frisoane, reumatism, spasme, a menstruatiilor dureroase precum și la ameliorarea greturilor de sarcina și a raului de miscare. Contin polifenoli, mentol, eucaliptol, limonen, etc.
Frunzele de ceai verde au proprietăți antioxidante, diuretice, de stimulare cerebrala. Contin teină, cafeină, galat de epigalocatechina, quercetina, carotenoizi, etc.
Compozitie:
- Părțile aeriene de sunatoare, 20%,
- Flori de lavanda, 10%,
- Părți aeriene de talpa gastei, 10%,
- Frunze de roinita, 10%,
- Flori de tei, 10%,
- Părți aeriene de busuioc, 10%,
- Rădăcina de valeriana, 10%,
- Rădăcina de obligeana, 10%,
- Frunze de menta, 5%,
- Frunze de ceai verde, 5%.
Mod de folosire:
Infuzie: în 250 ml apa clocotita se adauga o lingurita cu produs, se lasa la infuzat 10-15 minute apoi se strecoara. Se consuma pana la 3 cani cu infuzie pe zi înainte de masele principale.