Descriere
Vitamina A din surse naturale FARES ajuta la:
- imbunatatirea capacitatii de apărare a organismului,
- formarea globulelor rosii,
- apărarea organismului de raceli, gripa, infecții renale si ale plămânilor,
- formarea oaselor și a dinților,
- menţinerea unei vederi diurne şi nocturne normale,
- creşterea capacitatii de adaptare a ochiului la lumină şi întuneric,
- regenerarea şi protectia pielii şi mucoaselor,
- producerea lizozimei, o enzima antibacteriana protectoare, componenta a sistemul nostru imunitar înnăscut.
- intarzierea procesului de imbatranire.
Carența de vitamina A duce la păr și /sau piele uscată, uscarea conjunctivei si a corneei, boli de piele inclusiv acnee, abscese ale urechilor, insomnie, sinuzite, oboseala, pneumonie și raceli frecvente.
Craitele conţin carotenoide, flavone (heleniena şi patuletina) înrudite cu vitamina A. Helenina creşte viteza şi capacitatea de adaptare a ochiului la întuneric, intervine în formarea pigmenţilor fotosensibili retinieni, patuletina scade permeabilitatea capilară, reglează tensiunea intraoculară şi combate oboseala ochilor. Sunt indicate persoanelor care lucrează mult la calculator sau care suprasolicită ochii prin natura profesiei.
Morcovii conțin vitaminele: A, B, C, D, E și caroten, săruri minerale: fier, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, mangan, sulf, cupru, precum şi fibre. Carotenul este transformat de către organismul uman în vitamina A. Este una din legumele cele mai prețioase pentru om având următoarele proprietăți: antioxidant, tonic, remineralizant, antianemic, antiputrid, vermifug, și cicatrizant intestinal și al rănilor.
Afinul acționează ca antioxidant, diuretic și antiseptic urinar. De asemenea are proprietăți antiinflamatoare, antiagregant plachetare, contrubuie la creșterea rezistenței capilare, a acuității vizuale, inhibă dezvoltarea bacteriilor precum și are efect anticancerigen și antiîmbătrânire.
Fructele de goji întăresc sistemul imunitar, reduc procesele de îmbătrânire, sunt un tonifiant general al corpului uman. Au în compoziţia lor cantităţi mari de beta-caroten și zeaxantină (carotenoid înrudit cu vitamina A), într-o formă foarte uşor de asimilat de către organism, contribuind la îmbunătăţirea vederii.
Urzica are acțiune antiinflamatoare inhibând procesele inflamatoare care cauzează simptomele alergiilor sezoniere, antimicrobiană și anticancerigenă. Este utilă în anemii, artrite, alergii, rinită alergica, probleme de rinichi şi sindrom de malabsorbție. Totodată urzica permite diminuarea nivelului glucozei în sânge și a complicațiilor legate de diabet.
Compoziție /capsulă:
- extract uscat de craite (Tagetes flos) standardizat în min. 0,21% vitamina A, 147 mg,
- extract uscat de fructe de goji (Lycium barbarum) standardizat în min. 0,6% vitamina A, 98 mg,
- morcov (Dauci radix),
- afine (Myrtilli fructus),
- extract uscat de afine (Myrtilli fructus) standardizat în min. 0,20% vitamina A,
- extract uscat de urzica (Urticae herba) standardizat în min. 1,16% vitamina A.
Mod de utilizare:
O capsulă pe zi, imediat după masă.
Se fac cure de o lună. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.