Descriere
Q - Diabet Ceai de plante KOTYS este un amestec de plante medicinale care ajuta în diabet.
Frunzele de afin la controlul nivelului insulinei, în afectiuni ale tractului urinar, gastrointestinale și amelioreaza circulatia venoasa. Contin polifenoli (antociani, taninuri, flavonoide, etc.), carotenoide, triterpeni, acizi grasi, vitamina E, etc.
Frunzele de dud sunt astringente și alcalinizante, au efecte benefice în reglarea glicemiei. Contin tanin, vitamine (C, acid folic), adenina, rutin, steroli (beta-sitosterol, campesterol), cumarine (scopolin), alcaloizi, acid malic, acid citric, etc.
Fructele de castravete amar au acțiune hipoglicemiantă, antivirală și antineoplazică.
Tecile de fasole au proprietăți diuretice, depurative, antireumatice și mineralizante.
Scortisoara ajuta la mentinerea în limite normale a nivelului glucozei din sânge. Conține aldehida cinamica, eugenol, etc.
Frunzele de maslin au acțiune diuretica, antimicrobiana, antioxidanta, de protecția a mucoasei gastrice, de diminuare a tensiunii arteriale precum si a nivelului glucozei și colesterolului din sânge.
Frunzele de anghinare ajuta în diabet la mentinerea glicemiei in limite normale. Continflavonoide, cinarina, lactone sesquiterpenice, fibre, etc.
Frunzele de nuc au acțiune hipoglicemiantă, astringenta, bacteriostatica, antidiareica, ușor hipotensivă. Conțin naftochinone, taninuri, quercitina, vitamina C, etc.
Părțile aeriene de papadie sunt diuretice. Contin compusi amari, polifenoli ( flavonoide, acizi fenolici, cumarine, etc.), triterpeni, inulina, etc.
Compozitie:
- Frunzele de afin, 20%,
- Frunze de dud, 20%,
- Fructe de castravete amar, 20%,
- Teci de fasole, 15%,
- Scortisoara, 5%,
- Frunze de maslin, 5%,
- Frunze de anghinare, 5%,
- Frunze de nuc, 5%,
- Părți aeriene de papadie, 5%.
Mod de folosire:
Infuzie: în 250 ml apa clocotita se adauga o lingurita cu produs, se lasa la infuzat 10-15 minute apoi se strecoara. Se consuma pana la 3 cani cu infuzie pe zi înainte de masele principale.