Durerile de mijloc pot fi evitate

Durerile de mijloc pot fi evitate

În afara cazurilor în care medicii specialisti recomanda operația (hernie de disc, etc.) exista mai multe opțiuni, mai ales în faza de început, pentru a combate durerile de mijloc.

In cazuri acute antiinflamatoarele sunt bine de utilizat.  În cele cronice ajuta foarte mult plasturii antireumatici cu ardei iute, astfel ca, de multe ori cele mai ieftine metode sunt și cele mai sanatoase și eficiente, având un singur inconvenient faptul ca pot dura mai mult decât simpla inghitire a unor pilule. Utilizarea  plasturilor are si avantajul ca nu are efecte secundare asupra stomacului.

In cartea sa, 'Durerea lombara și sciatica', prof. dr. CFM Daniela Marinescu arata ca in multe cazuri durerile de mijloc sunt cauzate de pozitia incorecta a corpului din timpul lucrului sau odihnei ce duce la dezechilibrul de tonus muscular dintre mușchii mijlocului și la modificari ale curburilor coloanei vertebrale. În aceste cazuri ajuta foarte mult efectuarea unor exerciții terapeutice adecvate, recomandate de medicul specialist precum și efectuarea corecta a miscarilor de aplecare și de ridicare si/sau deplasare obiecte

Este recomandat sa se faca exercitii terapeutice si dupa refacere, preventiv,  deoarece ajuta la cresterea rezistentei si flexibilitatii muschilor.

 De asemenea este important ca sa se bea suficenta apa deoarece discurile intervertebrale contin multa apa (nucleul pulpos trebuie sa contina 80-90% apa). Cantitatea de apa din discuri se poate micsora in cursul unei zile fiind necesara hidratarea organismului.  

 


 

Taguri:

Comentarii