Consumul de zaharuri (glucide) la copii

Consumul de zaharuri (glucide) la copii

 Asociatia Inimii din America (AHA, American Heart Association) a recomandat ca mancarea si bautura copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani sa nu contina adaugate mai mult de 6 lingurite de glucide (zaharuri) pe zi (25 de grame/ zi). Pentru copii cu varsta sub 2 ani a recomandat sa nu fie adugate niciun fel de glucide in alimentatie. Prin glucide (zaharuri) numite si dulciuri se inteleg: zahar, fructoza, miere. Consumul mâncarurilor și băuturilor cu continut ridicat în glucide in perioada copilariei crește riscul aparitiei bolilor de inima. Totodata copii care mănâncă alimente cu mai multe glucide au tendinta de a mânca mai puține fructe, legume si cereale integrale necesare sănătății sistemului cardiovascular.

Copiii dezvoltă obiceiuri alimentare și preferințe gustative care vor dura toată viața”, a spus Rachel K. Johnson, profesor de nutriție și pediatrie. Cu cât parintii încep mai devreme limitarea cantitatii de zaharuri adăugate în alimentatia copiilor, cu atât mai bine.”

Totodata Dr. Robert Lustig, medic endocrinolog pediatru de la Spitalul Benioff pentru copii de la Universitatea din California din San Francisco, a declarat că zahărul în sine - și nu doar caloriile pe care le reprezintă într-o dietă - este vinovatul în numeroase probleme de sănătate.

 Recomandările mentionate sunt în acord cu recomandarile publicate in anul 2015 de către Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization) și Administrația Alimentelor și Medicamentelor (Food and Drug Administration) din SUA din Ghidul dietetic pentru americani 2015-2020 editia 8-a (Dietary Guidelines for Americans 2015-2020 eighth edition) care recomandau ca procentul de glucide adaugate în hrana sa nu depaseasca 10% din totalul de calorii consumate zilnic.

 

 

Taguri:

Comentarii