Laptele de magarita

Laptele de magarita

Laptele de magarita a fost apreciat încă din antichitate datorită beneficiilor pentru sănătate, pentru intarirea imunitatii, atât la bebeluși, copii, cât și la adulți. Laptele de măgăriță este în proporție de 97% similar cu laptele matern ca și compoziție (conținutul de lactoza, proteine, minerale și aminoacizi grași) constituind un înlocuitor foarte bun al laptelui de vacă sau a formulelor de lapte praf din alimentația bebelușilor peste 6 luni și a copiilor. Avand un conținut scăzut de cazeina, laptele de măgăriță este folosit ca un lapte hipoalergenic, fiind un bun înlocuitor pentru laptele de vacă. Este tolerat de aproximativ 90% dintre copiii cu alergii la proteinele din laptele de vacă.

Laptele de magarita este un lapte foarte uşor de digerat bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E. De asemenea, conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă şi un nivel ridicat de omega 3 şi omega 6. Bogat în imunoglobuline, lizozima și lactoferina ajuta totodata la combaterea infectiilor cauzate de bacterii si virusuri.

Laptele de magarita ajuta in tratamentele afecțiunilor căilor respiratorii și totodata este recomandat persoanelor cu sistem imunitar slăbit, persoanelor anemice și sportivilor.

Conținutul de lactoză (7%) din laptele de măgarita este similar cu cel din laptele uman și este mult mai mare în comparație cu laptele de vacă. Lactoza favorizează o mai bună absorbție a calciului la nivel intestinal fiind recomandat atât pentru copii, cât și pentru femeile aflate la menopauza.

Conținutul ridicat de lizozimă care, împreună cu imunoglobuline, lactoferină și lactoperoxidază, exercită atât o activitate imunoreglatoare, cât și o activitate antitumorală este benefica tractului digestiv prin reducerea infecțiilor intestinale.
Laptele de magarita ajuta de asemenea persoanele cu afecţiuni precum astmul, eczema, psoriazisul, dermatită atopică.

În cosmetica laptele de măgăriță este recunoscut ca unul dintre cele mai valoroase ingrediente din industria cosmetică fiind un ingredient natural cu proprietăți revitalizante și regenerante pentru piele datorita bogatiei în vitamine si minerale. Se spune ca regina Egiptului antic, Cleopatra pentru a-si pastra frumusetea facea regulat bai in lapte de magarita.

Taguri:

Comentarii