Cacao, stafide si cardamom o combinatie foarte sanatoasa

Cacao, stafide si cardamom o combinatie foarte sanatoasa

Încercați combinatia de boabe de cacao crude custafide și cu seminte de cardamom. Am vrut sa văd ce iese dacă mănânc boabe de cacao crude cu câteva stafide și o cantitate mica de cardamom, fără o pregătire deosebita. M-am gandit in primul la faptul ca toate componentele acestei combinatii sunt foarte sanatoase continand antioxidanti din belsug.  

Cum am procedat? Am luat boabe de cacao crude (eco) neprelucrate termic si le-am decojit intre degete pentru  a le curata de coaja subtire maronie. Miezul este aproape negru și sfaramicios astfel ca dacă nu ești atent, poți sfarama bobul. Apoi am luat aproximativ un sfert de pumn de stafide brune (de calitate buna). În finalul „pregatirii” am luat cateva pastai de cardamom (de calitate), le-am pisat (pe o placa de lemn) cu ajutorul latului unui cuțit pentru a scoate semintele mici. Am rontait amestecul compus din cele trei componente. Se simte gustul plăcut și delicat al cacaoului crud, revigorant al cardamomului precum si cel dulce al stafidelor. S-ar putea sa va placa si voua. Cu siguranta amestecul este foarte sanatos.

 Cardamomul numit  "regina condimentelor", este considerat santinela stomacului. Semintele contin cineol, un antioxidant. Este benefic in toate tipurile de probleme digestive, in caz de respiratie urat mirositoare, colici, constipatie, diaree, probleme respiratorii, astm, bronsita, raceala si gripa.

Stafidele sunt boabe uscate fără semințe a anumitor soiuri de struguri. Sunt foarte bogate în fier, potasiu și fibre vegetale.

Pentru acei cărora le plac bananele le recomand sa adauge suplimentar în acest amestec și banane.

 

Taguri:

Comentarii