Gemoterapia, o ramura a fitoterapiei, benefică în multe boli

Gemoterapia, o ramura a fitoterapiei, benefică în multe boli

Gemoterapia este o ramura a fitoterapiei care folosește extracte exclusiv din părțile tinere ale plantelor (arbori, arbusti, etc.), adică din muguri, lăstari și radicule. Acestea contin cantitati mari de substante care ajuta la eliminarea toxinelor, refacerea functionalitatii unor tesuturi, la creșterea rezistenței fata de boli. 

Printre substanțele aflate în concentrație considerabilă în părțile tinere ale plantelor sunt:

  • Polifenoli, inclusiv flavonoide sunt antioxidanți ce protejează organismul de radicalii liberi si de inflamatii.
  • Enzime necesare metabolismului și pentru reducerea toxinelor.
  • Izoflavone cu acțiune antioxidanta foarte puternica.
  • Uleiurile esențiale care conțin flavonoide și terpene foarte eficiente in combaterea inflamației și a durerii.
  • Clorofila care ajuta metabolismul.
  • Vitamine vitale pentru organism.

Gemoterapia acționează natural, blând, la nivel global asupra întregului metabolism al organismului obținandu-se rezultate foarte bune în afectiuni respiratorii, digestive, cardiovasculare, reumatice, metabolice atât la copii cât și la adulti.

Gemoterapia poate fi utilizată ca terapie independentă, dar și ca adjuvant la medicamentele convenționale.

 Cele mai folosite gemoderivate sunt extrase din: muguri de coacaz negru, mladite de afin, mladite de zmeur, muguri de castan .

Mugurii de coacaz negru sunt gemoderivate cu acțiune antialergică și antiinflamatoare.Sunt utile în alergii acute şi cronice (respiratorii și cutanate) precum și în afecțiuni reumatice.

Gemoderivatul din mladite de afin este benefic în: ulcer gastric și duodenal, colibaciloze intestinale, enterite infantile, diaree, dizinterie, disbioze intestinale, colite membranoase, meteorism și fermentatie intestinala, cistita colibaciliara și/sau bacteriana, afectiuni catarale, tulburari de vedere, diminuarea acuitatii vizuale, degenerare retiniana periferica, retinite, retinopatie senila, afte ale cavitatii bucale, gingivo-stomatita aftoasa, eczema anala, diabet zaharat florid, intoleranta glucidica, ulceratii si retinopatie diabetica, stari de fragilitate și permeabilitate capilara alterata, staza venoasa, insuficienta venoasa, acnee cu piele grasa și pustuloasa, cuperoza, piele uscata, îmbătrânită și flasca, guta.

Mlădițele de zmeur actioneaza asupra secretiei hormonale ovariene si sunt utile în tulburari premenstruale precum și în caz de inflamatii ale organelor genitale feminine.

Mugurii de castan salbatic sunt gemoderivate utile în caz de hemoroizi, varice pelvice, constipații cronice,  lombalgii cronice, ca adjuvant în discopatie precum și în faringo-laringite uscate şi iritante, fragilitate capilară, degerături și eritem periferic.

Taguri:

Comentarii