Hemoroizii pot aparea mai frecvent decât se crede

Hemoroizii pot aparea mai frecvent decât se crede

Hemoroizii apar în rect și anus cauzand mâncărime, iritatii, dureri și uneori sângerări la defecare. Pot sa apara frecvent, aproape trei din patru adulți ar putea avea din când în când hemoroizi.

Pot fi interni și externi. Hemoroizii interni apar în interiorul rectului și rareori provoacă disconfort dar au tendinta sa sangereze. Hemoroizii externi se formeaza sub pielea din jurul anusului și pot provoca mancarimi sau sângerări.

Uneori, sângele poate stagna într-un hemoroid și poate forma un cheag (tromb), devenind trombotic, fapt care poate duce la dureri mari.

Se considera ca hemoroizii pot fi cauzati sau agravati de constipatia cronica, statul îndelungat pe scaun sau în picioare, ridicarea obiectelor grele, obezitate precum și de factori ereditari. Multe femei gravide au, de asemenea, probleme cu hemoroizii.

În multe cazuri remediile naturiste pot ajuta la tratarea hemoroizilor.Terapia de bază a hemoroizilor consta în menținerea scaunului moale prin dietă bogată în fibre, hidratarea corespunzatoare precum și prin exerciții fizice. Reducerea obezității și evitarea activităților sedentare au, de asemenea, un efect favorabil.

Un mijloc mai puțin utilizat în țările europene occidentale și în Romania este scaunelul pentru WC. Este conceput special pentru a asigura o pozitie naturala, ghemuit, prin care se reduce efortul si presiunea asupra venelor anusului si rectului din timpul defecarii. Faptul ca hemoroizii și diverticulita apar mult mai rar în tarile în care se foloseste WC-ul turcesc precum și afirmatiile unor oameni de știința sunt argumente care vin în sprijinul utilizarii cu încredere a acestui scaunel.

Pentru tratamentul naturist al hemoroizilor se pot folosi în uz extern sub forma de unguente și supozitoare: castan salbatic, untisor, hamamelis, musetel, chiparos, saschiu, smirna, iar în uz intern: vita de vie, castan sălbatic, afine, coacaze negre, ginkgo biloba.

De asemenea sunt recomandate și baile calde (40 - 42 0C) de sezut cu minerale.

Persoanele care stau perioade lungi in șezut pot utiliza perna colac pentru hemoroizi care asigură un plus de confort. 

Taguri:

Comentarii