Perele, fructe benefice pentru controlul presiunii sangvine.

Perele, fructe benefice pentru controlul presiunii sangvine.

Toamna se culeg pe lângă multe alte fructe și perele. Pe lângă faptul ca sunt plăcute la gust contin vitamine (B2, C, E, etc.), minerale ( potasiu, fosfor, magneziu, mangan, calciu, fier, zinc), fibre vegetale solubile și insolubile, fructoza, taninuri, etc. Continutul de vitamine și minerale al perelor este puțin mai mare decât cel al merelor. Se recomandă consumul cu tot cu coaja în care se afla o parte importanța din nutrientii mentionati.

Principalele beneficii ale perelor sunt:

- scad presiunea sangvina,

- constituie o sursa de fibre vegetale (2,40 g / 100 g de pere) solubile și mai ales insolubile, cu acțiune laxativa, de prevenire a constipatiei și care totodata ajută la stimularea digestiei, reducerea nivelului de colesterol din sânge, prevenirea cancerului de colon și controlarea glicemiei.

- bogate în potasiu stimuleaza functia renala, fiind recomandate în insuficienta renala,

- bine tolerate de diabetici,

- ajuta la eliminarea acidului uric,

- au acțiune alcalinizanta,

- actioneaza împotriva putrefactiei intestinale,

- atunci când sunt coapte și moi se digera ușor,

- potolesc setea,

- datorita continutului mic de calorii, continutului mare de apa și a actiunii ușor diuretice, perele pot fi incluse in curele de slabire.

- au acțiune antiinflamatoare,

- în cosmetica, pot fi folosite in masti cu fructe pentru toate tipurile de ten.

 

 

Taguri:

Comentarii