Mango un fruct delicios si sanatos

Mango un fruct delicios si sanatos

Mango este un fruct nu numai delicios, cu o aroma și dulceața unică, dar si bogat în vitaminele A, C si E. Un singur fruct de mărime medie (cu greutatea de cca. 300 g) asigura necesarul pentru o zi din vitaminele A și C, fiind ideal pentru persoanele care nu pot mânca portocale sau lamaie. Mangoul este unul dintre cele mai bogate fructe în vitamina E. Totodata contine cantitati semnificative din vitaminele B1, B2, B6 și niacina.

O alta componenta importanța din mango este acidul folic, numit si vitamina B9, necesar pentru producerea de energie și pentru formarea globulelor rosii din sânge. De asemenea este necesar în alimentatia femeilor însărcinate, fiind vital pentru dezvoltarea normala a fatului.

Consumul de mango ajuta la hidratarea și tonificarea pielii fiind recomandat în caz de uscaciune a pielii. Vitamina A și beta-carotenul din acest fruct întinerește și revigorează pielea.

Mangoul poate fi folosit pentru a elimina punctele negre ale pielii. În acest scop, faceti o exfoliere cu un amestec dintr-o linguriță de amestec de pulpă de mango, o jumătate de linguriță de lapte sau lapte praf și miere. Sucul de mango brut este un astringent excelent folosit pentru a elimina acneea.

Puteți prepara o masca de exfoliere prin amestecarea a 1/4 de mango decojit, 2 linguri de lapte integral, praf de migdale și fulgi de ovăz într-un blender. Aplicați pe față și gât timp de 20 de minute și clătiți cu apă călduță.

Taguri:

Comentarii